***       Водещите вечерни новини       на 26 юни 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 26 юни 
Коментари Харесай

Водещите новини! Игор Гиркин настоява Пригожин да бъде обесен публично. Мирчев: Органите да не се правят на слепи за „Възраждане“


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 юни   

 

С решения №444 и №445 от 23 юни 2023 година Министерският съвет на Република България одобри нов пакет от военна и военно-техническа помощ за Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година

Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

***

Лидерът на наемниците сподели още, че задачата е била да се направи митинг против неефективното водене на войната в Украйна, а не да се смъкна държавното управление в Москва.

***

Едно от основните настоящи лица, взели участие в подпалването на войната в Донбас през 2014 година – приетият за терорист Игор Гиркин, прикани шефът на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин да бъде обесен обществено.

В своя канал в Телеграм Гиркин, който избира измислената фамилия Стрелков, продължава да дава хрумвания по какъв начин да се избави Русия от задаващата се злополука в Украйна.

***

Преговорите за деескалация на обстановката със притежателя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин са почнали още на 23 юни (началото на бунта), само че те не са дали резултат, оповестяват източници на съветското опозиционно издание " Медуза ". А още в средата на деня на 24 юни Пригожин е почнал да се пробва да се свърже с Кремъл и даже " се опита да се свърже с Владимир Путин, само че президентът не желал да приказва с него ".

***

„ Европа ясно помни последния път, когато политик смяташе едни хора за по-долни от останалите и искаше " тази уродлива сган да бъде унищожена ". 

Време е българските правораздаващи органи да спрат да се вършат на глухи и слепи за безусловно неприемливите и постоянно приканващи към принуждение изказвания на " Възраждане " и техния водач. 

В европейска България няма място за унищожителни идеологии “.

***

***

Във вторник ”Продължаваме Промяната ”, “Демократична България ”, “Спаси София ” и “Екипът на София ” ще афишират общата си кандидатура за кмет на София.

***

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба прикани Европейския съюз да „ форсира провалянето на Русия “, като усили още повече поддръжката си за Украйна, осведоми Ройтерс.

***

Японското държавно управление съобщи, че ще координира дейностите си с останалите страни от Г-7 при разискването на ситуацията в Русия след краткотрайния протест на наемническата военна компания " Вагнер ", и добави, че заслужава да се обърне съществено внимание на развиването на обстановката, съобщи Киодо. 

***

Официално през днешния ден към 2 милиона мюсюлмански поклонници започнаха годишното поклонение хадж, като откакто обиколиха най-свещеното място на исляма - Кааба - излязоха от Мека и се събраха в голям палатков лагер в близката пустиня за денонощно на молитва, съобщи Асошиейтед прес.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР